Termopane Salamander
0722.466.919
0722.466.919    |    office@toptermopane.ro

Sticla securizat

Sticla securizat

0722.466.919

office@toptermopane.ro

Panoul de sticla securizata este o sticla de siguranta obtinuta prin incalzirea geamului plan la o temperatura de cca 650-6800C urmata de o racire brusca si uniforma, tratament termic care induce echilibrarea tensiunilor de compresiune de pe suprafetele sticlei cu tensiunile de intindere din stratul interior. Sticla securizata are o rezistenta de 3-4 ori mai mare la stresul mecanic si termic decat sticla netratata de aceeasi grosime si configuratie. Stabilitatea la diferente de temperatura: 2000C fata de 400C la float normal. Controlul procesului de fabricatie este conform cu documentele de referinta SR EN 12150-1:2002;SR EN 12150-2:2006. Cand sticla securizata este solicitata peste limitele de rezistenta, se sparge prin fragmentare in particule relative mici cu muchii netaioase,care nu prezinta riscuri esentiale de accidentare. Aceste teste sunt obligatorii conform normelor europene pentru peretii cortina, atat structurali cat si semistructurali. Sticla securizata termic este extrem de rezistenta la indoire, spargere, modificari de temperatura si de aceea are o arie larga de utilizare, cu precadere in domeniul arhitectural.

Dispunem de agrementari pentru securizarea geamurilor speciale de la Guardian, Saint-Gobain si Glaverbel
Grosime : 4 – 19 mm
Dimensiunea maxima: 2,44 x 5 metri

APLICATII:
EXTERIOR: pereti cortina, fatade structurale, luminatoare, cupole, ferestre, balustrade, sere, usi exterioare, vitrine, cabine telefonice, copertine, portaluri, etc.
Sticla securizata este obligatorie in zonele in care fatada vitrata trebuie sa faca fata unui stres termic ridicat, cum ar fi situatiile in care se foloseste o sticla cu grad mai mare de absorbtie pe fata sudica a cladirii, sau in vecinatatea unor surse interne de caldura (radiatoare, sisteme de incalzire).
INTERIOR: usi si pereti despartitori, mobilier de birou, casnic si comercial, cabine de dus, lifturi, trepte, balustrade, pardoseli, piscine, acvarii, elemente componenete al aparaturii electrocasnice, etc.