Atunci cand cauti cele mai bune usi culisante cu ridicare in magazinul nostru online poti gasi oferta completa de astfel de usi, pe care sa le utilizezi in casa ta. Iata mai multe informatii despre modul in care pot fi utilizate si instalatie usile.
Usi culisante cu ridicare – informatii utile
Este posibil sa fi auzit o serie de termeni despre usile culisante. Acestea se refera la diferitele tipuri de operatii si au ca rezultat o variatie atat a performantei, cat si a aspectului lor.
Usile glisante in linie sunt metoda conventionala cu care suntem cu totii familiarizati. In mod normal, in doua, trei sau patru configuratii de panou, usile stau pe role si cand prindeti manerul puteti trage usa de-a lungul sinei sale. Acestea sunt de obicei disponibile in principalele tipuri de materiale: uPVC, aluminiu si cherestea.
Capacitatile de greutate sunt, in mod normal, pana la maximum 200 kg si necesita un pic de efort pentru a se deplasa. Greutatea este direct legata de dimensiuni, astfel incat cu cat panoul este mai mare, cu atat usa este mai grea. Va recomandam ca o usa glisanta in-line sa nu fie utilizata pentru dimensiunile panoului cu o latime de peste 2400 mm sau o inaltime de 2600mm pentru a asigura performantele cat mai bune. Intrucat usa se aseaza direct pe angrenajul sau de rulare, performanta termica este restrictionata.
Usi culisante cu ridicare sunt noua metoda de functionare determinata de nevoia de panouri mai mari si de performanta termica crescuta. Usile se aseaza direct pe sina, iar manerul trebuie sa fie rotit in jurul valorii de 180 ° pentru a „ridica” usa in sus pe role. Aceasta inseamna ca usa este pozitionata perfect in orice moment. Aceasta este fie complet inchisa, fie ridicata complet pe angrenajele de rulare grele care permit o miscare alunecare a usii. Datorita acestei operatii, puteti bloca in mod eficient usa intr-o pozitie deschisa, ceea ce inseamna ca nu poate fi deplasata accidental si permite o ventilatie sigura.
Usile culisante cu ridicare, de asemenea, sunt disponibile in toate tipurile de materiale, chiar daca cele mai multe dintre ele sunt facute din aluminiu. Optiunile de compozit si lemn pot oferi performante termice imbunatatite, dar in mod normal vin cu un profil ceva mai mare. PVC poate oferi o alternativa buna la costuri pentru aluminiu, dar din nou, greutatea panoului va creste considerabil.
Avand in vedere toate aceste avantaje si beneficii, totul depinde in final de modul in care usile trebuie instalate si de cerintele specifice proiectului.